Het verhaal van de Goscinny’s

De geboorte van een Galliër

Catel

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Het verhaal van de Goscinny’s

paperback/ gebrocheerd: € 24.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044542783, geïllustreerd, 344 blz., March 2020
Formaat: 22.0 (h) x 16.0 (b) x 2.7 (d) cm. Gewicht: 617 gram.

Uitgever: De Geus

vertaald door: Toon Dohmen

beschrijving

Dit is een stripalbum waarin niets verzonnen is. Catel vertelt het verhaal van René Goscinny. Zijn geboorte in het Parijs van de jaren twintig, als telg uit een familie die werd verdreven uit Polen en Oekraïne. Zijn vader, chemicus, zoon van een rabbijn. Zijn moeder, die de pogroms in Oekraïne ontvlucht. Opa, drukker van Jiddische kranten. Zijn broer, plaaggeest Claude. Daarna de jaren in Argentinië, en de hartstochten van René: tekenen, lachen, schrijven.


Terwijl René zijn weg zoekt, wordt een deel van de familie in de Europese vernietigingskampen vermoord. René vertrekt naar New York, tekent er en leeft in armoede met zijn moeder. Later, in Brussel en Parijs, zal hij zijn bestemming vinden: schrijver van scenario’s, sketches en verhalen. Met Uderzo schept hij Asterix, die snel beroemd wordt. Met Sempé maakt hij Le Petit Nicolas. En hij is de tekstschrijver van Lucky Luke en Iznogoedh.

Bij de verschijning van de eerste strip over het beroemde Gallische dorpje eindigt dit deel van Het verhaal van de Goscinny’s. Soms brutaal en dan weer teder geven de episodes van het leven van René (verteld door zijn dochter Anne aan haar vriendin Catel) een diepe waarheid, vrolijkheid en emotie aan dit bijzondere portret.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Catel Muller, bekend als Catel, is stripmaker voor kinderen en volwassenen. Haar bekendste albums zijn Benoîte Groult en Joséphine Baker.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.