De man die alles zag

Deborah Levy

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De man die alles zag

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044542691, 288 blz., October 2019
Formaat: 20.0 (h) x 12.5 (b) x 2.3 (d) cm. Gewicht: 329 gram.

Uitgever: De Geus

vertaald door: Anneke Bok; Koen Boelens

beschrijving

In 1988 wordt Saul Adler aangereden op Abbey Road. Er is niets aan de hand. De jonge, beeldschone historicus kan zich gewoon nog laten fotograferen op de plek van de beroemde Beatleshoes door zijn vriendin, kunststudente Jennifer Moreau, zoals ze van plan waren. Nog dezelfde dag maakt zij het echter uit en vertrekt Saul voor onderzoek naar communistisch Oost-Berlijn, waar hij mensen ontmoet die hem zijn leven lang zullen bijblijven.

In 2016 wordt Saul Adler aangereden op Abbey Road. Hij wordt met spoed naar het ziekenhuis gebracht. In de dagen die volgen is hij maar nauwelijks bij bewustzijn. Oude herinneringen dringen zich op, mensen verzamelen zich rond zijn bed. Jennifer Moreau is erbij, maar er is ook iemand die ontbreekt.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Deborah Levy (Zuid-Afrika, 1959) schrijft fictie, toneelstukken en poëzie. Daarnaast is ze bezig met een reeks autobiografieën. Haar toneelstukken werden opgevoerd door de Royal Shakespeare Company en haar boeken zijn veelgeprezen; ze stond twee keer op de shortlist van de Booker Prize. Bij De Geus verscheen eerder van haar hand de roman Warme melk.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.