Het internet is stuk

Maar we kunnen het repareren

Marleen Stikker

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Het internet is stuk

paperback/ gebrocheerd: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044542677, 260 blz., November 2019
Formaat: 21.6 (h) x 13.5 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 365 gram.

Uitgever: De Geus

beschrijving

De begintijd van het internet was veelbelovend. Internetpioniers als Marleen Stikker hielpen het medium publiek toegankelijk te maken en vorm te geven vanuit democratische waarden. Maar de techreuzen wisten onze digitale omgeving volledig over te nemen en daarmee zelfs onze democratie en onze identiteit aan te tasten. We zijn onze digitale soevereiniteit kwijtgeraakt. We worden afgeluisterd, gestuurd, gevolgd, geleefd, en dat hebben we zelf laten gebeuren.
In Het internet is stuk onderzoekt Marleen Stikker wat er misging en hoe we die digitale soevereiniteit kunnen terugwinnen door de mens en niet de economie centraal te stellen, onze data te beschermen, en onze technologieën te doorgronden. We moeten de macht over ons digitale leven weer naar ons toe trekken. We hebben het internet stukgemaakt, we moeten – en kunnen! – het ook weer repareren.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Marleen Stikker (1962) is internetpionier van het eerste uur. In 1993 richtte ze De Digitale Stad op, de eerste Nederlandse internetprovider die gratis toegang gaf tot het web. Vijfentwintig jaar geleden startte ze Waag, een onderzoeksinstituut voor kunst, technologie en samenleving. Daarnaast was ze onder meer betrokken bij de ontwikkeling van de duurzame Fairphone.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.