Ondergang en opkomst

Het verhaal van 11 september

Mitchell Zuckoff

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 29.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044542653, 640 blz., September 2019
Formaat: 21.7 (h) x 13.6 (b) x 4.2 (d) cm. Gewicht: 757 gram.

Uitgever: De Geus

vertaald door: Alexander van Kesteren; Brenda Mudde; Nannie Plasman; Pon Ruiter

beschrijving

Vele boeken verschenen er al over 11 september, maar Ondergang en opkomst is een verhaal zoals we het nog niet lazen. Vrijwel van minuut tot minuut beschrijft journalist Mitchell Zuckoff wat er gebeurde in New York, Washington en Shanksville zoals het werd ervaren door degenen die omkwamen en degenen van wie het leven door de aanslagen voor altijd veranderde.

Uit talloze interviews, weergaves van telefoongesprekken, sms-berichten, verslagen uit de verkeerstorens en andere bronnen destilleert Zuckoff een huiveringwekkend en bloedstollend beeld van de dag die een nieuw tijdperk inluidde. Ondergang en opkomst illustreert daarmee de impact van de tragische gebeurtenissen op gewone mensen die gevangenzaten in omstandigheden die ze niet konden begrijpen noch beïnvloeden.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Mitchell Zuckoff werkte voor The Boston Globe ten tijde van de aanslagen van 11 september 2001. Hij leidde een team van journalisten dat het nieuws versloeg en stukken schreef over de slachtoffers en hun families. Het was het begin van een obsessie met deze monumentale dag, en een niet te stuiten drang het gehele verhaal te vertellen.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.