De kier

Shantie Singh

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 21.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044542547, 320 blz., April 2020

Uitgever: De Geus

beschrijving

Wanneer een vermiste jonge Rotterdamse moeder dood wordt aangetroffen, storten de media zich op de zaak. De vrouw zou door toedoen van haar man en familie volledig geïsoleerd zijn geweest van de buitenwereld.

De pers haalt hard uit: Waar faalde de hulpverlening? Wie is politiek verantwoordelijk? Duidelijk is dat onder de radar van alle officiële instanties een groep ‘verborgen vrouwen’ leeft.

Van de gemeente wordt daadkracht geëist.

De hindoestaanse Uma, rijzende ster in het ambtenarenapparaat, krijgt de opdracht om tot die laag door te dringen. Hoe dieper ze komt, hoe complexer het probleem en hoe harder ze met onvrijheid en dwang in haar eigen relatie wordt geconfronteerd.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Shantie Singh (1982) studeerde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, de stad waar ze woont en als creatieve bestuurskundige werkt. Singh, die zich onder meer inzet voor vrouwenrechten, debuteerde met de roman Vervoering en schreef eerder voor o.a. Tirade, Vers Beton, Trouw, Joop.nl, de Volkskrant, Contrast Magazine, Wereldjournalisten en Armada.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.