De mens is de mooiste stad

Sami Said

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De mens is de mooiste stad

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044542165, 400 blz., July 2020
Formaat: 20.0 (h) x 12.5 (b) x 3.2 (d) cm. Gewicht: 439 gram.

Uitgever: De Geus

vertaald door: Janny Middelbeek-Oortgiesen

beschrijving

San Francisco is een gelukszoeker in de letterlijke zin van het woord. Hij komt uit de Hoorn van Afrika, het lot bracht hem naar Noord-Europa, maar wie zegt dat hij daar moet blijven? Waarom zou hij zijn best doen voor een saai, burgerlijk bestaan in het koude Zweden, zoals zijn vriend Manni doet? Het leven moet toch meer te bieden hebben dan dat? San Francisco heeft een ander reisdoel, en hij is niet van plan zich door grenzen of geldgebrek te laten tegenhouden.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Sami Said (Keren, 1979) is een Eritrees-Zweedse auteur. Rond zijn tiende kwam hij met zijn familie naar Zweden, waar hij opgroeide in Gotenburg. Voor zijn romandebuut uit 2012, Väldigt sällan fin (Bijna nooit leuk), ontving hij de debuutprijs van de Zweedse Schrijversbond en had hij verschillende andere nominaties. De mens is de mooiste stad is zijn derde roman en de eerste die in het Nederlands vertaald wordt. Hij won
er de Aftonbladets-literatuurprijs mee, stond op de shortlist van Zwedens belangrijkste literaire prijs, de Augustprijs, en werd genomineerd voor de Literatuurprijs van de Noordse Raad.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.