Pleidooi voor leven

Denis Mukwege

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Pleidooi voor leven

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044541977, 256 blz., July 2019 UITVERKOCHT!

Uitgever: De Geus

vertaald door: Alice Teekman; Mieke Maassen

beschrijving

In 1998, tijdens de tweede Congolese oorlog, opende gynaecoloog Denis Mukwege een ziekenhuis waar hij vrouwen behandelt die het slachtoffer
zijn van gewelddadige verkrachtingen.

Congolese milities hebben verkrachting en genitale verminking tot oorlogswapens gemaakt: niet alleen worden de vrouwen kapotgemaakt, ook familieverbanden en sociale en economische structuren worden vernietigd.

Mukwege stelt deze misdaden aan de kaak, maar de Congolese regering blijft ze ontkennen. In 2006 informeerde hij in een toespraak voor de Verenigde Naties de internationale gemeenschap. Mukwege heeft meerdere moordaanslagen overleefd en wordt voortdurend beveiligd. Hij strijdt onvermoeibaar aan de zijde van de vrouwen om een einde te maken aan deze onaanvaardbare wreedheden. Pleidooi voor leven is het verslag daarvan. Tegelijkertijd is het boek een autobiografie: Mukwege vertelt hoe uit zijn achtergrond verklaarbaar is dat dit zijn levenspad werd.

Op 5 oktober 2018 ontving hij de Nobelprijs voor de Vrede, samen met Nadia Murad Basee.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Denis Mukwege (1955) werd geboren in voormalig Belgisch-Congo. Hij studeerde medicijnen in Bujumbura (Burundi), waarna hij zich in Frankrijk specialiseerde tot gynaecoloog. In 2008 ontving hij de Olof Palme-prijs en de Mensenrechtenprijs van de Verenigde Naties, in 2010 de Van Heuven Goedhart-Penning van de Stichting Vluchteling, in 2013 de Prijs voor confl ictpreventie van de Fondation Chirac, en in 2014 de Sacharovprijs van de EU. De kroon op zijn werk was de toekenning van de Nobelprijs voor de Vrede in 2018.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.