Fabels over China

Hardnekkige westerse misvattingen over de nieuwe wereldmacht

Jan van der Putten

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Fabels over China

paperback/ gebrocheerd: € 19.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044541809, 320 blz., September 2019
Formaat: 21.5 (h) x 13.5 (b) x 2.7 (d) cm. Gewicht: 412 gram.

Uitgever: De Geus

beschrijving

Steeds meer drukt China zijn stempel op de wereld. Machthebber Xi Jinping heeft zich ten doel gesteld China wereldleider te maken en is hard op weg die ambitie te verwezenlijken. Voor de Chinezen is dat niets nieuws: hun heerser zwaait sinds een paar duizend jaar de scepter over ‘alles onder de hemel’ en China vormt het centrum van de wereld. Het wereldleiderschap is als een natuurwet: de oudste beschaving, de meeste inwoners en weldra de grootste economie.

Het Westen heeft lang gedacht dat het Chinese communisme niet te verenigen viel met de noodzakelijke modernisering. Ongetwijfeld omdat wij ons hardnekkig als de maat der dingen beschouwen. In Fabels over China gaat Jan van der Putten diep in op de taaie misvattingen in het Westen over China. Kennis die hard nodig is om het uitdijende imperium tegemoet te treden.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Jan van der Putten (1941) werkte lange tijd als buitenlandcorrespondent voor diverse Nederlandse en Belgische media. Hij versloeg de meidagen van ’68 vanuit Parijs, schreef over de Griekse dictatuur, berichtte vanuit Chili over Allende en Pinochet en vanuit Italië over Berlusconi. Tussen 1998 en 2003 was Beijing zijn standplaats. Sinds 2003 werkt hij als China-expert. Hij schreef meer dan tien boeken over het ‘Rijk van het Midden’.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.