Aan zee

Een kroniek van de kust

Martin Hendriksma

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Aan zee

paperback/ gebrocheerd: € 23.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044541311, geïllustreerd, 360 blz., April 2021
Formaat: 21.5 (h) x 13.5 (b) x 2.9 (d) cm. Gewicht: 551 gram.

Uitgever: De Geus

beschrijving

‘Hendriksma voert je mee langs onze kust, als een banketbakker langs zijn taartjes.’ – Pieter WaterdrinkerVijf eeuwen kustbelevingVan al onze landschappen houden we het meest van de kust. Het strand vormt een laatste plek waar jong en oud, arm en rijk elkaar tegen het lijf lopen. Martin Hendriksma schetst hoe een onherbergzame zandwoestijn, voortdurend bedreigd door het water, kon uitgroeien tot favoriet oord van ontspanning. Lotgevallen van kleurrijke kustbewoners en historische gebeurtenissen smeedt hij aaneen tot een keten van zilte verhalen, die zich uitstrekt van Cadzand tot Rottumeroog.


Aan zee is een royaal geïllustreerde kroniek van vijfhonderd jaar kustbeleving. Van watervloed, slavernij, armoede en oorlog, maar ook van vrijheid en zorgeloos geluk. Gedreven vanuit de vraag: hoe houden we onze kwetsbare, soms overvolle ‘gouden rand’ in de toekomst leefbaar?

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Martin Hendriksma (Sneek, 1966) publiceerde eerder de romans Familievlees en Hunkering. In 2013 verscheen (het ook voor Oerol bewerkte) Lutine, over een in 1799 bij Terschelling vergaan goudschip. In 2017 volgde De Rijn. Dit boek vormde de basis voor de veelbekeken tv-serie Langs de Rijn.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.