De rustelozen

Olga Tokarczuk

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
De rustelozen

paperback/ gebrocheerd: € 12.50

ISBN: 9789044541281, 448 blz., June 2018 UITVERKOCHT!

Uitgever: De Geus

vertaald door: Greet Tokarczuk

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Het moderne leven drijft de mens voort. De haast, het constante rennen, is gevangen in deze roman, waarin verschillende verhalen zijn vervlochten tot één geheel. Zo is er Anoeschka, een jonge Moskoviete, die gebukt gaat onder de zorg voor haar gehandicapte zoontje. Ze vlucht en kiest daarmee voor een dakloos bestaan in de Moskouse metro. Daarnaast is er het verhaal van meneer Kunicki en de geheimzinnige verdwijning van zijn vrouw en zoontje op een Kroatisch schiereiland. De onderbrekingen in dit verhaal houden de lezer, die wacht op de ontknoping van dit mysterie, in grote spanning.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Olga Tokarczuk (Polen, 1962) is de belangrijkste Poolse schrijver van haar generatie. Ze schreef twaalf romans, waaronder De rustelozen uit 2007, dat in 2011 bij De Geus in vertaling verscheen. Hiervoor ontving ze de Nike-prijs (de belangrijkste literaire prijs van Polen) en onlangs de Man Booker International Prize. Bij De Geus verschenen verder van haar hand Oer en andere tijden (1998), Huis voor de dag, huis voor de nacht (2000) en De laatste verhalen (2008). Ook voor De Jacobsboeken ontving ze de Nike-prijs.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

De rustelozen

paperback/ gebrocheerd: € 17.50
Het moderne leven drijft de mens voort. De haast, het constante rennen, is gevangen in deze roman, waarin verschillende verhalen zijn vervlochten ...

Meer boekennieuws op Facebook.