Hoe je mollen vangt

en één wordt met de natuur

Marc Hamer

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Hoe je mollen vangt

gebonden: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044541120, geïllustreerd, 256 blz., October 2019
Formaat: 20.7 (h) x 13.4 (b) x 2.5 (d) cm. Gewicht: 412 gram.

Uitgever: De Geus

illustrator: Joe Mclaren

vertaald door: Koen Boelens; Anneke Bok

beschrijving

Knielend in een modderig veld, iets zachts met blauwzwart haar in zijn hand, zweert Marc Hamer dat hij, na jaren als mollenvanger, nooit meer een mol in een val zal laten lopen. In dit oprechte en subtiele boek vertelt Hamer hoe dit bijzondere beroep op zijn pad kwam en wat hij leerde van de vele uren die hij doorbracht in de natuur van Wales, op zoek naar het bijzondere beestje dat in het donker onder onze voeten leeft.

Een poëtisch boek over onze menselijkheid en sterfelijkheid, vol prachtige natuurobservaties en wetenswaardigheden over de mol, en doortrokken van dankbaarheid voor een leven dat geleid mocht worden in de natuur, die zelfs in tijden van wreedheid en verval nog schoonheid biedt.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Marc Hamer komt uit Noord-Engeland en verhuisde meer dan dertig jaar geleden naar Wales. Als dakloze tiener zwierf hij anderhalf jaar door de natuur. Ook werkte hij aan het spoor. Later ging hij naar de kunstacademie. Hij werkte onder meer als ontwerper, tijdschriftredacteur en gaf les in creative writing in gevangenissen, voor hij koos voor een bestaan als tuinier en mollenvanger.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.