Bakhita

Van slavernij naar vrijheid

Véronique Olmi

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Bakhita

paperback/ gebrocheerd: € 22.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044541014, 400 blz., December 2019
Formaat: 21.8 (h) x 13.6 (b) x 3.8 (d) cm. Gewicht: 523 gram.

Uitgever: De Geus

vertaald door: Marianne Kaas

beschrijving

Bakhita, ‘Geluksvogeltje’, kreeg haar naam van de slavenhandelaren die haar op zevenjarige leeftijd uit haar dorp in Darfoer ontvoerden. Haar echte naam weet ze niet meer. Tot slaaf gemaakt leidt Bakhita een leven van uitbuiting, vernedering, mishandeling en misbruik, tot ze op haar dertiende gekocht wordt door de Italiaanse consul.

Via hem belandt ze in Italië. Daar wordt ze vrijgemaakt, komt in aanraking met het katholieke geloof, en treedt in in het klooster. Ze overleeft twee wereldoorlogen en de opkomst van het fascisme, terwijl ze haar leven aan arme en verwaarloosde kinderen wijdt.

Bakhita is een roman over de vele levens van deze uitzonderlijke vrouw: kind, slaafgemaakte, non, heilige. Op zeldzaam evocatieve wijze beschrijft Véronique Olmi Bakhita’s lot, de vele gevechten die ze heeft moeten voeren, en de kracht die ze altijd is blijven putten uit de herinneringen aan haar vroege jeugd.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Véronique Olmi (Nice, 1962) is een veelgelauwerde en veelgelezen schrijfster van romans en toneelstukken. Bij De Geus verscheen eerder van haar hand Geen gewone dag. Bakhita won diverse Franse prijzen en werd er voor nog veel meer genomineerd, zo stond de roman onder meer op de shortlist van de Prix Goncourt en de jongerenprijs Prix Goncourt des lycéens.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.