De grens

Een reis door alle buurlanden van Rusland: door Noord-Korea, China, Mongolië, Kazachstan, Azerbeidzjan, Georgië, Oekraïne, Wit-Rusland, Litouwen, Polen, Letland, Estland, Finland en Noorwegen, inclusief de Noordoostelijke Doorvaart

Erika Fatland

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De grens

paperback/ gebrocheerd: € 32.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044540871, 720 blz., September 2019
Formaat: 21.5 (h) x 13.5 (b) x 4.7 (d) cm. Gewicht: 911 gram.

Uitgever: De Geus

vertaald door: Maud Jenje

beschrijving

Wat betekent het om Rusland als buurland te hebben? Erika Fatland reisde door de veertien landen aan de andere kant van de langste grens ter wereld, op zoek naar het antwoord op die vraag. Onderweg ontmoet ze eenzame meteorologen op de Nieuw-Siberische Eilanden, sjamanen op de Mongoolse taiga en suïcidale taxichauffeurs op de Kaukasus, en verdiept ze zich in het leven, de geschiedenis en de cultuur van de Finnen, de Noord-Koreanen, de Georgiërs, en al die andere volkeren die zo van elkaar verschillen, maar de onontkoombare invloed van die ene, machtige buur gemeen hebben.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Erika Fatland (Noorwegen, 1983) spreekt zeven talen, studeerde sociale antropologie en schreef Engelbewaarder van Beslan over haar antropologisch onderzoek op de Kaukasus. Bij De Geus verschenen van haar hand eveneens Het jaar zonder zomer en Sovjetistan.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.