De oorlog van horen zwijgen

Een familiegeschiedenis

Mieke Eerkens

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De oorlog van horen zwijgen

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044537635, geïllustreerd, 304 blz., October 2019
Formaat: 21.6 (h) x 13.6 (b) x 2.3 (d) cm. Gewicht: 435 gram.

Uitgever: De Geus

vertaald door: Patricia Piolon

beschrijving

Sjef, de vader van Mieke, is tien als in Indië de oorlog uitbreekt. Korte tijd later wordt hij, gescheiden van zijn familieleden, in een Japans kamp geïnterneerd. Dankzij zijn onverzettelijkheid en vindingrijkheid weet hij te overleven.

Else, de moeder van Mieke, is vijf als in Nederland de oorlog eindigt. Korte tijd later wordt ze gescheiden van haar ouders, die in kampen voor NSB’ers worden geïnterneerd. In een weeshuis wacht ze tot iemand haar komt ophalen.

Mieke groeit op in het veilige Californië. Haar ouders hebben daar een leven opgebouwd, ver van het grauwe, naoorlogse Nederland, waar geen van beiden kon aarden. Maar in hoeverre is een nieuwe toekomst mogelijk als je het verleden niet kunt loslaten? Na een jeugd vol onbeantwoorde vragen besluit Mieke Eerkens het oorlogsverleden van haar ouders te onderzoeken. In archieven, kampdagboeken en op reis langs de plekken van toen ontdekt ze dat de geschiedenis vaak veel complexer is dan we denken.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Mieke Eerkens is een Amerikaans-Nederlandse schrijfster, ze groeide op in Californië en woont sinds kort in Amsterdam. Ze studeerde Engelse literatuur aan de Universiteit van Leiden en creative writing in Iowa en schrijft voor diverse Amerikaanse publicaties, waaronder The Atlantic en Creative Nonfiction.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.