Het vergeten verhaal van een onwankelbare liefde in oorlogstijd

Charles den Tex; Anneloes Timmerije

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Het vergeten verhaal van een onwankelbare liefde in  ...

paperback/ gebrocheerd: € 15.00

ISBN: 9789044533484, geïllustreerd, January 2020 UITVERKOCHT!

Uitgever: De Geus

beschrijving

Lienke en Guus Hagers hebben in elkaar de liefde van hun leven gevonden. Als de Tweede Wereldoorlog ook Nederlands-Indië in zijn greep krijgt, verliezen ze alles wat ze hadden, en elkaar. Hij is een van de beste gevechtsvliegers van de Indische Luchtvaart en wordt voor een korte missie naar Australië gestuurd. Voor hij terug kan, valt Japan Indië binnen en wordt Lienke gevangengenomen.
Drie jaar lang vecht de stille, onverschrokken vliegenier om te kunnen terugkeren naar Java, naar zijn vrouw. Alles wat hij doet, doet hij om haar weer te vinden. Daardoor raakt hij onverwacht verstrikt in een vuil politiek spel.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Anneloes Timmerije (Amsterdam, 1955) is van huis uit journalist en auteur van literaire en historische non-fictie. In 2005 maakte ze haar fictiedebuut met de verhalenbundel Zwartzuur, dat goede kritieken ontving en de winnaar was van de Vrouw&Kultuur Debuutprijs 2006. Verder werd ze genomineerd voor de Selexyz Debuutprijs, de Anton Wachterprijs 2006 en de DebutantenPrijs 2006. Op dit succes volgden Timmerijes eerste roman De grote Joseph (2010), Slaapwandelen bij daglicht (2013) en, samen met Charles den Tex, Het vergeten verhaal van een onwankelbare liefde in oorlogstijd (2014).
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.