Olga

Morgen dans ik weer

Femke van Wiggen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Olga

paperback/ gebrocheerd: € 21.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044524741, January 2016 UITVERKOCHT!

Uitgever: De Geus

redactie: Ad van den Kieboom

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Olga de Haas was in de jaren zestig de absolute ster van Het Nationale Ballet. Niet eerder stond een Nederlandse danseres met zo veel bravoure op het podium. Ze was magisch en wist met haar inlevingsvermogen heel Nederland naar het theater te krijgen. Ze had een gouden toekomst voor zich, maar terwijl haar carrière een vlucht nam liep ze vast in haar privéleven. De Amsterdamse ontwikkelde een serieus eetprobleem, zocht liefde bij de verkeerde mannen en dook het nachtleven in om de druk die ze ervoer te verdrinken.
Het Nationale Ballet had achter de schermen andere problemen en kon de tragische aftakeling van haar ooit zo briljante soliste niet voorkomen. Olga de Haas danste in de jaren zeventig steeds minder en stierf een week voor haar vierendertigste verjaardag, nog altijd hopend op een comeback. Haar collega’s had ze jaren niet gezien.
Olga vertelt het verhaal van een groot danseres en geeft een onthullend beeld van de beginjaren van Het Nationale Ballet, waarin succes een schaduwzijde kende.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Olga

paperback/ gebrocheerd: € 15.99
Olga de Haas was in de jaren zestig de absolute ster van Het Nationale Ballet. Niet eerder stond een Nederlandse danseres met zo veel bravoure ...

Meer boekennieuws op Facebook.