De onvrije oefening

ex-topturnsters over jarenlange fysieke en mentale intimidatie als trainingsmethode

Simone Heitinga; Stasja Kohler

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De onvrije oefening

paperback/ gebrocheerd: € 19.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044521276, March 2013
Formaat: 21.6 (h) x 13.4 (b) x 2.7 (d) cm. Gewicht: 420 gram.

Uitgever: De Geus

beschrijving

Ze waren grote namen in de Nederlandse turnsport: Simone Heitinga en Stasja Köhler. Op heel jonge leeftijd kruiste toptrainer Gerrit Beltman hun pad, die er met zijn hardhandige methodes in slaagde om Stasja en Simone aan de top te krijgen. Maar tegen welke prijs? Jarenlang werden de twee meisjes vernederd, uitgescholden, bespuugd en afgebeuld. Beltman nam de turnsters zelfs in huis om volledige controle te hebben.
Nu, bijna twintig jaar na hun afscheid van de topsport, besluiten Stasja en Simone hun oude trainer te confronteren met de blijvende gevolgen van zijn methodes. Terugkijkend vertellen ze wat zij en andere meisjes hebben meegemaakt.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Simone Heitinga en Stasja Köhler zijn Nederlandse oud-topturnsters. Gezamenlijk behaalden ze maar liefst 26 gouden medailles tijdens verschillende Nederlandse kampioenschappen. Simone Heitinga werkt onder meer als aerial artist voor Cirque du Soleil en acteerde in een aantal speelfilms, Stasja Köhler is journalist bij de Telegraaf Media Groep.


Simone Heitinga en Stasja Köhler zijn Nederlandse oud-topturnsters. Gezamenlijk behaalden ze maar liefst 26 gouden medailles tijdens verschillende Nederlandse kampioenschappen. Simone Heitinga werkt onder meer als aerial artist voor Cirque du Soleil en acteerde in een aantal speelfilms, Stasja Köhler is journalist bij De Telegraaf-groep.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.