Naar de stad

de mooiste korte verhalen van de 21ste eeuw

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Naar de stad

gebonden: € 41.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044520231, May 2012
Formaat: 24.0 (h) x 16.2 (b) x 4.4 (d) cm. Gewicht: 844 gram.

Uitgever: De Geus

redactie: Sanneke van Hassel; Annelies Verbeke

beschrijving

Naar de stad is een ideale kennismaking met een rijk, eigenzinnig en gevarieerd genre: het korte verhaal. Veel hedendaagse verhalenschrijvers hebben een fascinatie voor de stad en haar inwoners. Niet vreemd als je bedenkt dat binnen enkele decennia meer dan tweederde van de wereldbevolking in steden zal wonen, sommige van ongekende omvang. Meestal trekt men uit economische noodzaak naar de stad. Maar naast kansen, snelheid en vitaliteit biedt zij ook nieuwe teleurstellingen en grote eenzaamheid.

Broedplaats, schuilplek, smeltkroes, strohalm of draaikolk: in dit boek duikt de stad op als thema, decor of tegenstrever. Te midden van het grote stadsgeweld krijgt elk individu in de geselecteerde verhalen zijn stem terug, telt elk leven.
Niet eerder verscheen in Nederland en Vlaanderen zo'n ruime selectie hedendaagse en internationale verhalen. Deze bloemlezing bevat niet eerder vertaald werk van onder anderen Ali Smith en A.L. Kennedy en een ongepubliceerd verhaal van Alejandro Zambra.

Sanneke van Hassel en Annelies Verbeke bundelen de mooiste stadsverhalen van de 21ste eeuw. De lezer maakt een reis rond de wereld in korte verhalen van interessante nieuwe schrijvers en toonaangevende auteurs als Tobias Wolff en Haruki Murakami.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.