Vader

Karl Ove Knausgård

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Vader

gebonden: € 27.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044517194, November 2011
Formaat: 24.4 (h) x 15.9 (b) x 4.2 (d) cm. Gewicht: 823 gram.

Uitgever: De Geus

serienaam/reeks: Mijn strijd

vertaald door: Marianne Molenaar

beschrijving

Papa gaf me het boodschappenlijstje.
'Mama en ik hebben besloten te gaan scheiden', zei hij.
'O?' zei ik.
'Ja. Maar het zal niet ten koste van jou gaan. Jij zult geen verschil merken. Bovendien ben je nu algauw volwassen, over twee jaar ga je toch het huis uit.'
'Ja, dat is waar', zei ik.
'Oké?' zei papa.
'Oké', zei ik.
'Ik ben vergeten aardappels op te schrijven. En misschien moeten we nog een toetje hebben? Ach nee, laat maar. Hier heb je geld.'

Karl Ove Knausgård is bezig aan een roman, maar wordt geplaagd door enorme onzekerheid. Dagelijkse frustraties over het huishouden en zijn gezin nemen veel tijd in beslag en tijdens het schrijven dwalen zijn gedachten af naar zijn kindertijd. Hij vraagt zich af of hij net zo'n beangstigende man is voor zijn kinderen als zijn vader was voor hem.

Karl Ove Knausgård is in 1968 geboren in Noorwegen. In 2010 verscheen bij De Geus zijn roman Engelen vallen langzaam, waarvoor hij een nominatie kreeg voor de prestigieuze Literatuurprijs van de Noordse Raad.
Vader is het eerste boek in de Mijn strijd-serie van zes zeer persoonlijke, soms pijnlijke autobiografische romans. Meteen na de verschijning ervan struikelden internationale critici over elkaar heen met hun loftuitingen. Met de Mijn strijd-serie is Knausgård veranderd van een veelbelovende jonge auteur in een Scandinavische schrijver met popsterrenstatus.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.