Het getal Fu

Ayu Utami

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Het getal Fu

gebonden: € 25.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044515015, February 2012
Formaat: 20.7 (h) x 13.9 (b) x 5.0 (d) cm. Gewicht: 673 gram.

Uitgever: De Geus

vertaald door: Maya Sutedja-Liem

beschrijving

Het getal Fu geeft een beeld van de veranderingen zoals die zich nu in de Indonesische samenleving voltrekken. De maatschappelijk geëngageerde Ayu Utami is inmiddels de belangrijkste schrijfster van Indonesië en geniet vooral onder jongeren zowel nationaal als internationaal groot aanzien.

De vrienden Parang Jati en de jonge bergbeklimmer Sandi Yuda zijn vaak te vinden in de bergen van Oost-Java. Tijdens het klimmen verbeeldt Yuda zich regelmatig een verleidelijke gedaante te zien, een vrouw met een wolvengezicht, die hem een magisch getal toefluistert: het getal Fu.
Deze mystieke ervaring lijkt in scherp contrast te staan met de politieke betrokkenheid van zijn vriend Parang Jati en diens verbeten strijd tegen fanatieke religieuze groeperingen.

Ayu Utami werkt als journaliste voor het kunsttijdschrift Kalam. De onverholen politieke boodschap van haar roman Samans missie veroorzaakte veel opschudding aan de vooravond van de val van president Soeharto. Het boek beleefde verschillende herdrukken en werd uitgeroepen tot beste roman van Indonesië. In 2000 won Utami de Prins Claus Award.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.