Labyrint van angst en droom

Atiq Rahimi

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Labyrint van angst en droom

gebonden: € 9.90

ISBN: 9789044514728, 159 blz., September 2010
Formaat: 20.5 (h) x 12.9 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 242 gram.

Uitgever: De Geus

vertaald door: Théo Buckinx

beschrijving

De Afghaanse student Farhad moet na een gewelddadige confrontatie vluchten voor de Russische bezetters. Gerold in het beste vloerkleed van zijn moeder zal hij buiten Kaboel worden gebracht om van daaruit de Pakistaanse grens over te gaan. Farhad voelt zich verscheurd nu hij zijn familie, zijn vrienden en zijn land moet achterlaten. Zelfs zijn geloof biedt hem geen troost meer.
Labyrint van angst en droom is een ijzersterk protest tegen de onderdrukking van mensen door een godsdienst of een ideologie. Atiq Rahimi weet op subtiele wijze de lezer te fascineren en te ontroeren met zijn haast filmische verhaalstructuur en poëtische taal.

Atiq Rahimi (Kaboel, 1962) ontvluchtte in 1984 de Afghaanse oorlog en woonde een jaar in Pakistan. Hij kreeg daarna politiek asiel in Frankrijk. Rahimi is cineast, documentairemaker en auteur. Voor Steen van geduld werd hij bekroond met de Prix Goncourt. Bij De Geus verscheen ook Aarde en as, waarmee Rahimi de Prix du Regard vers l’Avenir won en dat hij zelf verfilmde.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.