Hardlopen

Jean Echenoz

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Hardlopen

gebonden: € 15.99

ISBN: 9789044514476, 122 blz., January 2011
Formaat: 20.7 (h) x 13.2 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 227 gram.

Uitgever: De Geus

vertaald door: Jan Pieter van der Sterre

beschrijving

Hardlopen is een ontroerend portret van een bijzondere man: Emil Zátopek, rond 1950 beter bekend als de snelste mens ter wereld. Een atleet die ondanks zijn vreemde techniek de ene na de andere langeafstandswedstrijd won. Intussen onderging zijn leven binnen en buiten de stadions de invloed van de politiek, dat wil zeggen van de Duitsers, later van de Russen en steeds van de Tsjechen, zijn landgenoten.
Jean Echenoz beschrijft Zátopek in zijn onnavolgbare stijl: subtiel, onnadrukkelijk, licht ironisch, maar vol compassie. Hij speelt ook hier met de spanning tussen het kleine, alledaagse detail en het grote, algemeen bekende verhaal over zijn historische personage. Het resultaat laat zien waarin een groot mens groot is, en waarin hij mens is.

Jean Echenoz (Orange, 1947) studeerde sociologie, muziek en civiele bouwkunde. In 1999 won hij de prestigieuze Prix Goncourt voor Je m’en vais, waarvan in Frankrijk meer dan 400.000 exemplaren over de toonbank gingen. Het werd in het Nederlands vertaald met de titel Ik ben weg. Daarnaast verschenen bij De Geus van Echenoz Aan de piano en Ravel.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.