Eva

Bregje Bleeker

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Eva

paperback/ gebrocheerd: € 19.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044359145, 192 blz., September 2019
Formaat: 21.0 (h) x 13.5 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 261 gram.

Uitgever: The House of Books

beschrijving

Eva groeit op in een arme katholieke omgeving en maakt carrière in een tijd waarin dat voor vrouwen nog uitzonderlijk is. Ze is hét voorbeeld voor een generatie die zich wilde vrijmaken van oude structuren en godsdienstige gewoonten. Als ze net hoogleraar is wordt ze ziek. Een hersenziekte met dementie en parkinson als gevolg. Haar ziekte zet de verhoudingen in het gezin op scherp. Ziek zijn? Dat is iets voor anderen. Niet voor Eva.

In deze ontroerende roman beschrijft de jongste dochter van Eva hoe het leven van haar moeder door dementie stukje bij beetje verdween. Maar ook hoe Eva's aftakeling hen dichter bij elkaar heeft gebracht. Eva is een intiem verhaal over familie en afscheid dat treffend en prachtig de wereld achter dementie laat zien: mensen met een geschiedenis en veranderende relaties, soms pijnlijk en rauw, maar ook met nieuwe perspectieven.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Bregje Bleeker is auteur en organisatieadviseur bij de gemeente Amsterdam. Ze studeerde geschiedenis en politicologie in Amsterdam. De Walrus was haar literaire debuut, dat ze opdroeg aan een overleden Amsterdamse hasjhandelaar. Eva is Bregje Bleekers tweede roman.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.