De donkere dag

Yrsa Sigurdardottir

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De donkere dag

paperback/ gebrocheerd: € 24.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044358346, 368 blz., August 2019
Formaat: 23.5 (h) x 15.5 (b) x 3.0 (d) cm. Gewicht: 557 gram.

Uitgever: The House of Books

beschrijving

Advocate Thóra Gudmundsdóttir onderzoekt een mysterieuze verdwijningszaak op Groenland. Alles verloopt moeizaam: Thóra stuit op veel verzet bij de lokale bevolking en door zware sneeuwstormen kan het onderzoeksteam niet weg. De oplopende spanning brengt geheimen aan het licht die beter in de donkere nacht bewaard hadden kunnen blijven.

Yrsa Sigurdardóttirs eerdere thrillers Neem mijn ziel en Smeltend vuur werden genomineerd voor de IJslandse thrillerprijs. De boeken met Thóra Gudmundsdóttir worden verfilmd als serie door de regisseur van The Bridge, The Killing en Wallander.

'Een atmosfeer van dreiging en onwerkelijkheid die onder je huid kruipt.' The Guardian

'Deze noordelijke thriller is Scandi-noir extreme.' The Independent

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Yrsa Sigurðardóttir is waterbouwkundig ingenieur in Reykjavik. Haar eerdere thrillers met Thora Gudmundsdottir in de hoofdrol, Neem mijn ziel en Smeulend vuur, werden genomineerd voor de Glazen Sleutel en de Bloeddruppel (de IJslandse Gouden Strop). Haar thriller Ik vergeet je niet wordt verfilmd door de IJslandse producent Sigurjon Sighvatsson (winnaar Palm d'Or voor Wild at Heart met Nicholas Cage. Zijn laatste film was The Killer Elite met Robert DeNiro). Yrsa is getrouwd en heeft twee kinderen.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.