Tulpen & terpentijn

Nina Siegal; 

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Tulpen & terpentijn

paperback/ gebrocheerd: € 19.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044358292, 304 blz., August 2020
Formaat: 21.5 (h) x 14.0 (b) x 2.8 (d) cm. Gewicht: 429 gram.

Uitgever: The House of Books

beschrijving

Amsterdam, 1632. De dief Aris Kindt heeft een afspraak met de galg. Zijn zwangere geliefde Flora reist naar Amsterdam om hem te redden van de beul, of op zijn minst Aris' lichaam op te eisen. Maar als Flora aankomt blijkt er al een bestemming voor het lijk te zijn: het zal worden ontleed door de beroemde Dr. Nicolaes Tulp tijdens een wetenschappelijke anatomische les. De jonge schilder Rembrandt van Rijn zal die les vastleggen op doek. Het is een opdracht die zijn carrière kan maken of breken.
Pia, de hedendaagse conservator van het Mauritshuis, werkt aan een restauratie van het schilderij. Terwijl ze het doek millimeter voor millimeter opknapt, doet ze een fascinerende ontdekking die nieuw licht werpt op de geschiedenis, het schilderij en zijn maker.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Nina Siegal is auteur, redacteur en journalist. Ze studeerde aan Cornell University en Iowa University. Haar werk verscheen onder andere in The New York Times, The Wall Street Journal en Bloomberg News. Nina Siegal woont in Amsterdam.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.