Het Nederlandse meisje

Audrey Hepburn en haar tijd in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog

Robert Matzen

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Het Nederlandse meisje

paperback/ gebrocheerd: € 21.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044357356, geïllustreerd, 400 blz., September 2019
Formaat: 21.1 (h) x 13.6 (b) x 3.3 (d) cm. Gewicht: 572 gram.

Uitgever: The House of Books

vertaald door: Mariëlle Steinpatz; Saskia Peeters

trefwoorden: airborne arnhem audrey audrey hepburn dutch girl heemstra hepburn het nederlandse meisje hongerwinter robert matzen slag om arnhem tweede ...

beschrijving

Audrey Hepburn is nog altijd een van de meest geliefde Hollywoodsterren, maar geen enkele van de over haar geschreven biografieën beschrijft haar intense ervaringen tijdens de vijfjarige bezetting van Nederland. Tijdens de oorlog assisteerde ze dokters bij de Slag om Arnhem en maakte ze de Hongerwinter van 1944 door. Maar de oorlogsjaren brachten ook overwinningen mee: ze werd de beroemdste ballerina van Arnhem. Audrey's eigen herinneringen, interviews met bekenden, dagboeken en nieuw onderzoek werpen licht op deze onbekende periode uit haar leven.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Robert Matzen heeft een flinke reputatie opgebouwd als schrijver van biografieën. Voor dit boek is hij Audrey Hepburns gangen nagegaan in Nederland, mensen geïnterviewd die haar gekend hebben en in Nederlandse archieven gedoken om nog onbekende feiten boven water te halen. Dat heeft geresulteerd in een onthullend boek over het icoon dat Audrey Hepburn is.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.