In een sluier gevangen

Betty Mahmoody

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 21.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044356847, 352 blz., April 2019 UITVERKOCHT!

Uitgever: The House of Books

beschrijving

Als Betty na een lange vlucht aankomt op het vliegveld van Teheran realiseert ze zich dat deze reis een grote vergissing is. Ze kijkt naar zichzelf in de spiegel en ziet een vrouw die op de rand van instorten balanceert. Hoe kon het gebeuren dat ze, negenendertig jaar oud, totaal geen greep meer op haar leven had?

De Amerikaanse Betty trouwt met de Iraanse Moody, ze krijgen een dochtertje, Mahtob, en zijn gelukkig. Totdat ze Moody's familie in Teheran bezoeken. Dan ontpopt Moody zich tot een gewelddadige man en moet ze zich aan zijn grillen en strenge regels onderwerpen. Een vakantie verandert in een hel. Anderhalf jaar lang zit ze met de kleine Mahtob gevangen in een onbekend land, totdat ze eindelijk iemand bereid vindt om hen het land uit te smokkelen. Het begin van een levensgevaarlijke tocht door de bergen.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)

Betty Mahmoody schreef de wereldwijde bestseller In een sluier gevangen, dat in meer dan 70 talen verscheen en ook de verfilming Not without my daughter bereikte een miljoenenpubliek. Het boek kreeg de Pulitzerprijs en de Publieksprijs van het Nederlandse boek.
Het verbijsterende, waargebeurde verhaal van een moedige vrouw die vecht voor haar vrijheid en die van haar kind. Lees ook het verhaal van de dochter.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.