Twee katten in de bibliotheek

Jan Louch

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Twee katten in de bibliotheek

paperback/ gebrocheerd: € 19.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044356595, 270 blz., March 2019
Formaat: 20.0 (h) x 12.5 (b) x 2.5 (d) cm. Gewicht: 318 gram.

Uitgever: The House of Books

vertaald door: Mieke Prins

beschrijving

Waargebeurd verhaal over twee bijzondere katten die het hart van een strenge bibliothecaresse ontdooien

Het begint allemaal wanneer bibliothecaresse Jan Louch twee Schotse vouwoorkatten in dienst neemt om de muizen in de bibliotheek van Carson Valley, Nevada, te vangen. Ze noemt ze Baker en Taylor, naar de boekengroothandel waar ze dagelijks mee te maken heeft. Het bedrijf Baker & Taylor besluit foto's van de twee katten te maken voor hun promotieposter. Deze postercampagne wordt een hit en de katten Baker en Taylor zijn op slag beroemd. Kinderen uit het hele land schrijven brieven aan de katten, die Jan voor hen beantwoordt. En fans komen van heinde en ver om de bijzondere vouwoorkatten in de bibliotheek te ontmoeten.

Jan Louch werkte twintig jaar als bibliothecaresse en is inmiddels met pensioen. Ze groeide op in Californië tijdens de Grote Depressie van de jaren dertig en woont nu in Nevada. Lisa Rogak is journaliste en schrijfster.

Twee katten in de bibliotheek is een eerbetoon aan deze bijzondere, hardwerkende katten die voor altijd hun pootafdruk achterlieten in het hart van alle mensen die hen ontmoet hebben. Voor liefhebbers van beroemde kattenverhalen als Bob de straatkat en Billy de kat.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)

Jan Louch werkte twintig jaar als bibliothecaresse en is inmiddels met pensioen. Ze groeide op in Californië tijdens de grote depressie van de jaren dertig en woont nu in Nevada.
Lisa Rogak is journaliste en schrijfster.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.