Niemand weet dat jij hier bent

Nicoletta Giampietro

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Niemand weet dat jij hier bent

paperback/ gebrocheerd: € 22.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044355840, 400 blz., August 2019
Formaat: 21.1 (h) x 13.5 (b) x 3.2 (d) cm. Gewicht: 531 gram.

Uitgever: The House of Books

vertaald door: Bonella van Beusekom

trefwoorden: giampietro italië nicoletta giampietro niemand weet dat jij hier bent niemand weiß dass du hier bist roman siena tweede wereldoorlog

beschrijving

Siena, 1942. De twaalfjarige Lorenzo wordt door zijn moeder om veiligheidsredenen naar zijn grootvader en tante in het dan nog rustige Toscane gestuurd. Via school en zijn buurjongen Franco komt hij in aanraking met bewonderaars van Mussolini, de Duce. Maar zijn naïeve enthousiasme houdt geen stand wanneer hij Daniele ontmoet. Daniele is joods. Wanneer de Duitsers de stad bezetten en de joden worden gedeporteerd kan Lorenzo niet langer toekijken. Helemaal in zijn eentje besluit hij Daniele te verstoppen, maar brengt daarmee ook zichzelf en zijn familie in levensgevaar.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Nicoletta Giampietro (1960) groeide op in Milaan in een Italiaans-Franse familie. Ze studeerde in Milaan en Tübingen en verhuisde in 1986 zelfs naar Duitsland. Woonde in Keulen en zelfs Rotterdam, maar woont nu al jaren in Mainz met haar familie. Niemand weet dat jij hier bent is haar debuuroman.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.