Circus der wonderen

Elizabeth Macneal

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Circus der wonderen

paperback/ gebrocheerd: € 21.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044355024, 400 blz., June 2021
Formaat: 21.2 (h) x 13.6 (b) x 3.2 (d) cm. Gewicht: 507 gram.

Uitgever: The House of Books

vertaald door: Henk Moerdijk

trefwoorden: buitenstaander circus circus der wonderen de poppenfabriek jasper jupiter moedervlekken nell ontvoering roman victoriaans londen

beschrijving

Komt dat zien, komt dat zien! Het is 1866 en Engeland is in de ban van het circus. Menigten verdringen zich om een glimp op te vangen van leeuwentemmers, trapezeartiesten en andere wonderen.

Wanneer Jasper Jupiters Circus der Wonderen in een kustplaatsje in Zuid-Engeland arriveert, verandert het leven van Nell voorgoed. Haar vader verkoopt haar aan de circusbaas als luipaardmeisje, vanwege haar vele moedervlekken. Nell leeft gedwongen verder als deel van het circus, maar wanneer haar roem groeit en ze vriendschap sluit met Jaspers zachtaardige broer Toby, vindt ze haar levenslust langzaam terug.

Het duurt niet lang voordat de kranten Nell omschrijven als het achtste wereldwonder. Maar wie vertelt haar verhaal eigenlijk? En wat gebeurt er als ze Jasper en het circus dreigt te overschaduwen?

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Elizabeth Macneal is keramiste in Londen, geboren in 1988 als de oudste van vier kinderen. Ze komt uit Schotland en studeerde Engelse letterkunde aan Oxford University. Haar meesterlijke debuutroman De poppenfabriek werd in meer dan dertig talen vertaald.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.