Christiane F., mijn tweede leven

De cultfiguur en antiheldin van een generatie is terug

Christiane V. Felscherinow; Sonja Vukovic

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 21.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044354164, 272 blz., February 2018
Formaat: 20.0 (h) x 12.5 (b) x 2.5 (d) cm. Gewicht: 320 gram.

Uitgever: The House of Books

vertaald door: Jan Steemers

beschrijving

De cultfiguur en antiheldin van een generatie is terug

Miljoenen mensen zijn met de mythe Christiane F. opgegroeid. Het boek Wir Kinder vom Bahnhof Zoo en de gelijknamige film, over de Berlijnse subcultuur van verslaafde kindhoertjes, sloegen in als een bom.
Nu, vijfendertig jaar later, vertelt Christiane voor het eerst haar hele verhaal. Ze is inmiddels de vijftig gepasseerd en vecht nog steeds tegen haar verslaving.

Samen met journaliste Sonja Vukovic heeft Christiane haar leven samengevat: haar avonturen met rockidolen als David Bowie en Nina Hagen, haar drugsexces­sen, haar gelukkige jaren in Griekenland, en het gevecht om haar zoon. Het resultaat is een hoopvolle autobiografie. De voltooiing van een verhaal dat het levensgevoel van een generatie verwoordt en daarmee ook een document is van een tijdgeest.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Samen met journaliste Sonja Vukovic heeft Christiane haar leven samengevat: haar avonturen met rockidolen als David Bowie en Nina Hagen, haar drugsexcessen, haar gelukkige jaren in Griekenland, en het gevecht om haar zoon. Het resultaat is een hoopvolle autobiografie. De voltooiing van een verhaal dat het levensgevoel van een generatie verwoordt en daarmee ook een document is van een tijdgeest.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.