Ze noemden me duivelskind

van oorlogswees tot ballerina

Michaela DePrince; Elaine DePrince

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Ze noemden me duivelskind

paperback/ gebrocheerd: € 21.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044353907, 230 blz., October 2017
Formaat: 20.9 (h) x 13.5 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 316 gram.

Uitgever: The House of Books

vertaald door: Monique Eggermont

beschrijving

Michaela DePrince werd in 1995 geboren in het door een bloedige burgeroorlog geteisterde Sierra Leone. Als haar vader door rebellen wordt vermoord en haar moeder aan ondervoeding sterft, wordt Michaela in een weeshuis geplaatst. Daar noemen ze haar duivelskind door de witte vlekken op haar huid. Ze wordt verwaarloosd en mishandeld, totdat een Amerikaans echtpaar haar op vierjarige leeftijd adopteert. Michaela blijkt maar één wens te hebben: ballerina worden. Haar adoptieouders stimuleren haar liefde voor ballet en laten haar les nemen. Michaela blijkt een natuurtalent en vecht zich in de harde en door vooroordelen gekenmerkte wereld van ballet een weg naar de top. Ze noemden me duivelskind vertelt op indrukwekkende wijze hoe Michaela DePrince uitgroeit van oorlogswees tot beroemd ballerina.

'Een van de meest inspirerende boeken die ik las dit jaar.' Twan Huys

'Een bitterzoet verhaal, waar mijn hart van opleeft en tegelijkertijd van breekt.' Daphne Deckers

'Wat een getalenteerde, gedreven en prachtige jonge vrouw. En wat een schitterend verhaal. Net een sprookje. Ongelooflijk!' Magali Messac, ballerina en Michaela's grote voorbeeld

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Michaela DePrince werd in 1995 geboren in Sierra Leone als Mabinty Bangura. Ze werd op vierjarige leeftijd geadopteerd door een Amerikaans echtpaar. Ze studeerde aan de Rock School for Dance Education en aan The American Ballet Theatre. Eind 2012 werd ze gevraagd om bij het Nationale Ballet in Amsterdam te dansen. Samen met haar moeder, Elaine DePrince, tekende ze haar indrukwekkende levensverhaal op.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.