Als je het licht niet kunt zien

Anthony Doerr

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Als je het licht niet kunt zien

paperback/ gebrocheerd: € 21.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044353471, 552 blz., July 2017
Formaat: 22.9 (h) x 15.0 (b) x 4.6 (d) cm. Gewicht: 793 gram.

Uitgever: The House of Books

vertaald door: Eefje Bosch

trefwoorden: als je het licht niet kunt zien anthony doerr blind de nachtegaal de nazi's duitsland frankrijk kristin hannah nazi oorlog parijs pulitzerprijs ...

beschrijving

Van bestsellerauteur en Pulitzerprijs winnaar Anthony Doerr een adembenemende roman over een blind Frans meisje en een Duitse jongen wiens paden zich kruisen in het bezette Frankrijk van WOII.

De jonge Marie-Laure is blind. Ze woont met haar vader in Parijs naast het Natuurhistorisch Museum, waar hij werkt als slotenmaker. Als Marie-Laure twaalf is, bezetten de nazi's Parijs en vader en dochter vluchten naar het Bretonse Saint-Malo. Ze hebben de grootste en meest waardevolle schat van het museum meegenomen.

In een Duits mijnstadje groeit Werner Pfennig op in een weeshuis samen met zijn jongere zusje Jutta. Werner belandt bij de Hitlerjugend en wordt vervolgens naar het front gestuurd. Via Rusland komt hij tenslotte in Saint-Malo terecht, waar zijn verhaal en dat van Marie-Laure samenkomen.

Anthony Doerr heeft met zijn werk vele gerenommeerde literaire prijzen gewonnen. Voor Als je het licht niet kunt zien ontving hij in 2015 de prestigieuze Pulitzerprijs. Hij schreef tien jaar lang aan deze roman, die door de internationale pers als een meesterwerk wordt beschouwd en waarvan de filmrechten zijn verkocht aan Fox Searchlight Pictures. Inmiddels zijn er bijna 100.000 boeken verkocht in Nederland en Vlaanderen.

'Het hele kunnen van Doerr in deze roman zit in de grote oorlogstaferelen - bombardementen, vluchtelingenstromen - en in zijn gefascineerde beschrijving van wetenschap en techniek.' Trouw

'Anthony Doerr heeft een nieuwe maatstaf gehanteerd voor wat een verhaal met je kan doen.' Dave Eggers

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)

Anthony Doerr heeft met zijn werk al vele gerenommeerde literaire prijzen gewonnen. Hij schreef tien jaar lang aan deze roman, die door de internationale pers als een meesterwerk wordt beschouwd en waarvan de filmrechten zijn verkocht aan 20th Century Fox. Anthony Doerr woont met zijn vrouw en twee jonge zoons in Boisse, Idaho.
www.anthonydoerr.com

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.