Neurie als je de woorden niet kent

Bianca Marais

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 19.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044352450, 448 blz., November 2017 UITVERKOCHT!

Uitgever: The House of Books

vertaald door: Mariëtte van Gelder

trefwoorden: apartheid blank en zwart een keukenmeidenroman familie historisch historische roman hum if you don't know the words johannesburg kathryn ...

beschrijving

De negenjarige Robin groeit op in een welvarend blank gezin in Johannesburg ten tijde van de Apartheid. In hetzelfde land, maar een wereld van verschil, woont Beauty, een Xhosa vrouw. Ze woont in Transkei waar ze haar kinderen alleen opvoedt. Hun paden kruisen elkaar door de gewelddadige studentenopstand in Soweto, waarbij Robins ouders omkomen en Beauty's dochter wordt vermist. Beauty wordt ingehuurd als Robins kindermeisje. Bij haar vindt Robin de liefde en genegenheid die ze van haar ouders nooit kreeg. Wat zal er gebeuren als Beauty haar eigen dochter terugvindt?

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)De auteur groeide op in Zuid-Afrika. Ze studeerde aan de Universiteit van Toronto. Voordat ze haar schrijverscarrière begon, werkte ze als vrijwilliger bij een organisatie in Soweto die weeskinderen ondersteunt. Bianca Marais woont met haar man in Toronto.toelichtingEen blank meisje en een zwarte Xhosa vrouw overschrijden de beperkingen van hun tijdrecensie citaatIn deze opmerkelijke debuutroman schrijft Marais over verdriet en racisme met een delicte intensiteit waardoor je als lezer verliefd wordt op haar personages.recensie citaatEen geweldige emotionele reis.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.