Het spookklooster

Robert van Gulik

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Het spookklooster

paperback/ gebrocheerd: € 19.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044352214, 148 blz., December 2016
Formaat: 23.5 (h) x 15.5 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 262 gram.

Uitgever: The House of Books

serienaam/reeks: Rechter Tie

beschrijving

Rechter Tie en zijn gezelschap krijgen tijdens een stormachtige nacht in een onherbergzame streek onderdak in De Morgenwolken, een Taoïstisch klooster. Tie kent het klooster omdat niet lang geleden drie meisjes er de dood vonden. Ook nu gebeuren er onheilspellende, onverklaarbare dingen en Tie en zijn rechterhand Tao Gan hebben het vermoeden dat de kloosterlingen iets achterhouden. Tie gaat op onderzoek uit maar stuit op tegenwerking van de prior en de abt. Hij heeft al zijn scherpzinnigheid nodig bij het ontrafelen van de waarheid.

Robert van Gulik baseerde zijn beroemde personage rechter Tie op de historische magistraat Di Renjie, die in de T'ang-dynastie van het oude China leefde (630-700 na Chr.). Als magistraat was hij niet alleen rechter, maar tegelijkertijd ook stadsbestuurder en hoofd van de politie. In deze positie loste hij als meester-detective een aantal ingewikkelde moordzaken op scherpzinnige wijze op. De Rechter Tie-romans zijn in 38 landen verschenen in 29 verschillende talen en er zijn over de hele wereld miljoenen exemplaren van verkocht.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Robert van Gulik baseerde zijn beroemde personage Rechter Tie op de historische magistraat Di Renjie, die in de T'ang-dynastie van het oude China leefde (630-700 na Chr.). Als magistraat was hij niet alleen rechter, maar tegelijkertijd ook stadsbestuurder en hoofd van de politie. In deze positie loste hij als meester-detective een aantal ingewikkelde moordzaken op scherpzinnige wijze op.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.