Tranen en troost

mijn dagelijkse belevenissen als vluchtelingenarts op Lampedusa

Pietro Bartolo; Lidia Tilotta; Giacomo Bartolo

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 17.50

ISBN: 9789044352139, 176 blz., June 2017
Formaat: 21.0 (h) x 13.5 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 238 gram.

Uitgever: The House of Books

vertaald door: Gerdien Smit

trefwoorden: bootvluchtelingen dokter fire at sea fuocoammare getuigenissen immigranten italië lacrime di sale lampedusa memoir middellandse zee non-fictie ...

beschrijving

Op het kleine Italiaanse eiland Lampedusa in de Middellandse Zee arriveren al vijfentwintig jaar lang vele duizenden bootvluchtelingen. Pietro Bartolo, de enige dokter op het eiland, ontfermt zich in zijn kleine ziekenhuis over hen. Dag en nacht staat hij op de kade en verwelkomt hij en geeft medische hulp. Dit is zijn persoonlijke verhaal, vermengd met de dramatische getuigenissen van vele mannen, vrouwen en kinderen die ontsnapten aan oorlog en uithongering.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)

Pietro Bartolo is geboren op Lampedusa en runt daar vanaf 1991 de kliniek. Hij is een van de hoofdpersonages in de 2017 Oscargenomineerde documentairefilm Fuocoammare (Fire at Sea) die ook de Gouden Beer won op het filmfestival van Berlijn in 2016.
Lidia Tilotta is journaliste en werkt voor de Italiaanse tv-zender Rai. Ze heeft vaak over de toestand van de vluchtelingen op Lampedusa geschreven.Tilotta woont in Palermo.

toelichtingSchokkende memoir over de vluchtelingencrisis - persoonlijk en indringend
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.