Tom test-R - Set: Handleiding (met dowloadcode) + Werkboek/Testplaten (in opbergkoffer)

Pim Steerneman; Cor Meesters

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Tom test-R - Set: Handleiding (met dowloadcode) +  ...

paperback/ gebrocheerd: € 150.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044138368, 27 blz., June 2021
Formaat: 48.5 (h) x 33.0 (b) x 4.7 (d) cm. Gewicht: 1290 gram.

Uitgever: Maklu, Uitgever

beschrijving

De ToM – Theory of Mind test-R is een van de weinige instrumenten die het construct ToM op een gedifferentieerde wijze benadert.


De test meet de drie stadia waarlangs ToM zich ontwikkelt: (1) voorlopers van ToM (doen-alsof, emotieherkenning en het onderkennen van verschil tussen fysisch en mentaal); (2) eerste manifestaties van ToM (first order belief en false belief) en (3) hoogste niveau van ToM (second order belief).


Met behulp van een gestructureerd interview, dat bestaat uit 14 items, wordt informatie verzameld over de mate waarin kinderen van 4 tot en met 12 jaar beschikken over sociaal begrip, sociaal inzicht en sociale sensitiviteit. De afname van dit interview duurt gemiddeld twintig minuten.


Het instrument is met name bedoeld voor de doelgroep kinderen met autismespectrumstoornissen.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Pim Steerneman, doctor in de psychologie, was tot voor kort voorzitter van de Raad van Bestuur van Rubicon Jeugdzorg in Horn. Nu is hij voorzitter van de Raad van Bestuur van Sevagram in Heerlen.


Cor Meesters, doctor in de psychologie, is verbonden aan het Departement Medische, klinische en experimentele psychologie van de Universiteit Maastricht.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.