Lineair programmeren in de bedrijfskunde

Jacques van der Elst

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Lineair programmeren in de bedrijfskunde

paperback/ gebrocheerd: € 19.60: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044138160, geïllustreerd, April 2021
Formaat: 24.0 (h) x 16.0 (b) x 0.8 (d) cm. Gewicht: 231 gram.

Uitgever: Maklu, Uitgever

beschrijving

In dit boek wordt de wiskundige techniek van het lineair programmeren zo behandeld dat ook geïnteresseerden met een niet-wiskundige achtergrond er terecht kunnen.
Daardoor kan iedereen bedrijfskundige vraagstukken oplossen waarbij hulpmiddelen van een onderneming op de meest optimale manier moeten worden toegewezen. Voor meer complexe vraagstukken wordt gebruik gemaakt van Oplosser in Excel. Deze tool wordt uitgebreid toegelicht en toegepast.


Het boek bestaat uit vijf hoofdstukken: de eerste drie hoofdstukken bevatten die onderwerpen uit de algebra die vereist zijn om het lineair programmeren te kunnen begrijpen. Het lineair programmeren zelf komt aan bod in het vierde hoofdstuk. In het laatste hoofdstuk wordt de toepassing van het lineair programmeren met Excel op bedrijfkundige vraagstukken uitvoerig gedemonstreerd.
In de bijlagen zijn vraagstukken opgenomen om de opgedane kennis te toetsen.


Jacques Van Der Elst is doctor in business administration (Newport-Ca,State approved university, 1994), master in financieel management van ondernemingen, master in accountancy, gediplomeerde in de boekhoudkundige expertise en gegradueerde in de boekhouding.


Hij bekleedde meerdere financiële directiefuncties in grote ondernemingen en was als accountant gerechtsdeskundige bij diverse Rechtbanken van Koophandel.


Jacques Van Der Elst doceerde zowel op academisch als hogeschoolniveau en gaf vakken zoals statistiek, financiële wiskunde , financieel management, financiële analyse, beleggingsleer, bedrijfseconomie en cost accounting.


De auteur was ook lid van het Instituut van de Accountants en Belastingconsulenten (IAB). Meer dan 20 jaar is hij bij het IAB jurylid geweest van de eindexamencommissies.


Zijn vele publicaties situeren zich in de domeinen van de toegepaste wiskunde, het financieel management, de bedrijfseconomie en de accountancy.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Jacques Van Der Elst doceerde zowel op academisch als hogeschoolniveau en gaf vakken zoals statistiek, financiële wiskunde , financieel management, financiële analyse, beleggingsleer, bedrijfseconomie en cost accounting.De auteur was ook lid van het Instituut van de Accountants en Belastingconsulenten (IAB). Meer dan 20 jaar is hij bij het IAB jurylid geweest van de eindexamencommissies.Zijn vele publicaties situeren zich in de domeinen van de toegepaste wiskunde, het financieel management, de bedrijfseconomie en de accountancy.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.