Op weg naar stage en werk

Sociale en communicatieve vaardigheden op de werkvloer

Anja Bouman; Lian Schuijt

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Op weg naar stage en werk

paperback/ gebrocheerd: € 18.50

ISBN: 9789044138023, 106 blz., February 2021
Formaat: 29.8 (h) x 20.8 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 335 gram.

Uitgever: Maklu, Uitgever

beschrijving

Op weg naar stage en werk is bedoeld voor jongeren met een stoornis in het autistisch spectrum en/of andere leer- en gedragsstoornissen die stage gaan lopen of een plek op de arbeidsmarkt zoeken.


In een twintigtal lessen worden sociale en communicatieve vaardigheden die nodig zijn op de werkvloer besproken en geoefend om zo de kansen op een succesvol verloop van een stage of toetreding tot de arbeidsmarkt te laten toenemen. De training kan individueel of groepsgewijs gevolgd
worden.


In deze handleiding voor de begeleider staan per les de doelen, de benodigde materialen en aandachtspunten van de communicatie met de jongere uitgewerkt.


Bij dit handboek hoort een Werkboek, waarin elk van de lessen geoefend en besproken worden.


Drs. Anja Bouman is werkzaam als schoolpsycholoog in het Voortgezet Speciaal Onderwijs gericht op jongeren met specifieke onderwijs- en ondersteuningsbehoeften ten gevolge van gedragsproblemen en/of psychiatrische stoornissen.


Lian Schuijt is werkzaam als logopediste. Zij diagnosticeert en behandelt spraak-, taal- en communicatieproblemen, met name bij mensen met een Autisme Spectrum Stoornis.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.