TaalVerhaal

Pakket van vier boekjes

Joke Verpoest; Louise Verstraete

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
TaalVerhaal

gebonden: € 112.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044137941, 272 blz., July 2021
Formaat: 21.0 (h) x 16.7 (b) x 4.6 (d) cm. Gewicht: 1328 gram.

Uitgever: Maklu, Uitgever

beschrijving

TaalVerhaal is een inspiratiebron voor ouderbegeleiding bij kinderen met een taalproblematiek. Het doel is om denkgesprekken met kinderen te stimuleren en zo de taalontwikkeling te bevorderen.
TaalVerhaal werkt met verschillende niveaus: de denkvragen zijn ingedeeld in vier niveaus, zodat ze de taal-denkontwikkeling volgen. Het pakket bevat een digitale handleiding en vier prentenboeken (één boekje met drie verhaaltjes per niveau) waarin suggesties worden gegeven voor denkvragen. Deze denkvragen zetten kinderen aan tot nadenken en praten.

In de eerste plaats is TaalVerhaal bestemd voor logopedisten, maar ook andere personen die instaan voor de taalontwikkeling van kinderen, zoals pedagogen, leerkrachten en ergotherapeuten, kunnen gebruik maken van dit materiaal.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Joke Verpoest en Louise Verstraete studeerden beiden af als logopedisten aan de Arteveldehogeschool Gent. Ze ontwikkelden in het kader van hun bachelorproef logopedisch materiaal genaamd TaalVerhaal. Zowel Joke als Louise zijn nu aan het werk als zelfstandige logopedisten en helpen kinderen met taal-, leer- en articulatiestoornissen.
inhoudsopgaveNiveau 1: Papegaai (Een nieuwe thuis - Klaartje bakt een taartje - Tijd voor bad) - Niveau 2: Uil (Kobe en Lien hebben honger - Opstaan en naar school - Spinnenzoektocht) - Niveau 3: Hond (Etenstijd - Jan de bloemenman - Wat kan ik doen vandaag?) - Niveau 4: Vlinder (Naar het bos - Naar de winkel - Naar zee)
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.