In verband met gezinnen

Het gezinsperspectief in beleid en praktijk

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
In verband met gezinnen

paperback/ gebrocheerd: € 40.30: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044137576, 332 blz., May 2020

Uitgever: Maklu, Uitgever

serienaam/reeks: Gezinnen, relaties en opvoeding

redactie: Kathleen Emmery; Joris Van Puyenbrouck; Gianni Loosveldt

beschrijving

Gezinnen, beleid en de samenleving zijn in voortdurende evolutie. Beleidsmakers hebben vaak schroom om over gezinnen te spreken. Nog al te vaak komt ‘in verband met gezinnen…’ als een voetnoot, en niet als ‘iets dat nog ter sprake moet komen’, laat staan een uitgangspunt van beleid. Het Kenniscentrum Gezinswetenschappen pleit resoluut voor een gezinsgerichte kijk, die verder gaat dan een individuele benadering. Het onderzoek van het kenniscentrum van de afgelopen tien jaar biedt een uniek perspectief op gezinnen in verschillende beleidsdomeinen en werkvelden.

In deze publicatie geven we inzicht in de perspectieven van gezinnen en hun omgeving over gezinsondersteuning, jeugdwerk, partnerrelaties, de woonomgeving, persoonsvolgende financiering, mantelzorg, de combinatie van arbeid en gezin, levenseinde, levenslang leren en de periode na aankomst als vluchtelingengezin.

Kathleen Emmery, Joris Van Puyenbroeck & Gianni Loosveldt (red.) zijn verbonden aan het Kenniscentrum Gezinswetenschappen van de Odisee hogeschool. Naar aanleiding van de Internationale Dag van het Gezin brengt het kenniscentrum jaarlijks een publicatie uit.

Met bijdragen van Elisabeth Adriaens, Pascal Debruyne, Joris Dewispelaere, Kathleen Emmery, Dirk Geldof, Mieke Groeninck, Imane Kostet, Gianni Loosveldt, Dirk Luyten, Patrick Meurs, Evelyn Morreel, Tanja Nuelant, Kristien Nys, Alexandre Reynders, Adelheid Rigo, Johan Stuy, Miet Timmers, Kaat Van Acker, Hans Van Crombrugge, Karla Van Leeuwen, Joris Van Puyenbroeck, Inge Verhaegen, Lut Verstappen & Claire Wiewauters.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.