De hechte draad tussen ouder en kind

Beter begrijpen van (probleem) gedrag van een kind thuis, op school en daarbuiten

Gerrit Vignero

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De hechte draad tussen ouder en kind

paperback/ gebrocheerd: € 23.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044137569, March 2020
Formaat: 24.0 (h) x 16.9 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 312 gram.

Uitgever: Maklu, Uitgever

beschrijving

Dit boek neemt je mee in de wondere wereld van hoe een kind ontwikkelt tot volwassene. Aan de hand van de metafoor van de draad wordt beschreven hoe een kind emotioneel en sociaal ontwikkelt. Daarbij doorloopt de ouder met het kind een aantal stappen. Elke stap is een ontwikkelingsthema, vertaald als een type draad. Als kinderverzorger, kleuterleidster, leerkracht of naschoolse begeleider is het belangrijk stil te staan bij deze draad die je van de ouder overneemt.
Soms loopt de ontwikkeling van een kind niet gewoon en zijn er ernstig achterliggende problemen. Er zijn erg pittige kinderen om op te voeden. Dan helpt het boek om te zoeken naar het kwetsbaar plekje in de draad waar het kind steeds op terugvalt en waar ouders en alle betrokkenen met het kind kunnen op vastlopen. De draad wil handvatten geven om deze kinderen beter te begrijpen en andere manieren van omgaan te vinden.

Dit boek richt zich naar: ouders, grootouders, kinderverzorgsters, medewerkers van kind en gezin, artsen, kleuterleidsters, leerkrachten, naschoolse begeleiders, leiders in de jeugdbeweging, docenten, opvoeders en begeleiders, studenten in orthopedagogie en andere sociale richtingen.

Gerrit Vignero werkt sinds 1986 als orthopedagoog in het MPC terbank. Hij ontwikkelt en geeft vorming over het model 'de draad'.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.