Ontwikkelen doe je samen – Weekkalender M.I.S.C.

Voor begeleiders van baby’s, peuters en kleuters

Albert Janssens

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Ontwikkelen doe je samen – Weekkalender M.I.S.C.

paperback/ gebrocheerd: € 17.90

ISBN: 9789044137484, 116 blz., June 2020

Uitgever: Maklu, Uitgever

beschrijving

Kinderen ontwikkelen in interactie met hun omgeving. Daarbij speelt de opvoeder een belangrijke rol. Het is de kwaliteit van die interactie die maakt of het voor het kind een ontwikkelingsgerichte interactie wordt. Het M.I.S.C.-concept beschrijft de verschillende aspecten van een kwaliteitsvolle interactie. Eerder verscheen het werkboek ‘Ontwikkelen doe je samen’ (Garant,2018), waarin de auteur die aspecten beschreef en ze plaatste binnen cognitieve en sociaal-emotionele ontwikkeling, het belang van taal en spel.

Deze weekkalender geeft een antwoord op de vraag van kindbegeleiders, onthaalouders, kleuterleiders, hun begeleiders en ouders die met M.I.S.C. aan de slag willen gaan: Hoe houden we het concept warm? Hoe zorgen we ervoor dat we onze interactie met kinderen blijven bevragen in de drukte van elke dag?

De kalender bevat 52 weektips die kunnen dienen als reflectiemateriaal voor de opvoeder. Elke tip wordt telkens theoretisch gekaderd en krijgt een voorbeeld uit het dagelijkse leven op niveau van baby’s, peuters en kleuters. De kalender kan worden gebruikt door de tips week na week te volgen, om bepaalde aspecten van de interactie in de aandacht te brengen of door begeleiders om met de opvoeders een gemeenschappelijke taal te ontwikkelen over kwaliteitsvolle interactie. Ook in de opleidingen voor kindbegeleiders en kleuterleiders is dit direct bruikbaar materiaal. Daarenboven komen in de verschillende weektips de dimensies van de MeMoQ aan bod, met uitzondering van de dimensie gezinnen en diversiteit.

Albert Janssens is onderwijzer en sinds 25 jaar vormingswerker in kinderdagverblijven en basisscholen. Hij is verantwoordelijke voor de implementatie van het M.I.S.C.-concept in België en auteur van verschillende boeken over opvoeding.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.