Psychotherapie voor jongeren

Ann-Sofie De Mey

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Psychotherapie voor jongeren

paperback/ gebrocheerd: € 15.90

ISBN: 9789044137385, geïllustreerd, 51 blz., February 2020
Formaat: 21.0 (h) x 14.5 (b) x 0.4 (d) cm. Gewicht: 112 gram.

Uitgever: Maklu, Uitgever

illustrator: Binnenwerk

beschrijving

Werken met adolescenten is geen evidentie. Jongeren zijn mossel noch vis: ze zijn geen kind meer, maar ook nog niet volwassen. Gaandeweg ontwikkelen ze zich zowel lichamelijk, mentaal als emotioneel tot stabiele volwassenen, die stevig in het leven staan en weten waar ze voor willen werken. Dat is toch de bedoeling. Dit proces loopt echter niet altijd van een leien dakje...

Jongeren worstelen met zichzelf en hun omgeving, stellen alles ter discussie en hebben overal hun bedenkingen bij. Steeds vaker zien we dat de zoektocht naar hun eigen identiteit, wie ze zijn en waar ze naartoe willen, niet vanzelf gaat. Ze komen er niet alleen en hebben hulp nodig, van vrienden, van volwassenen in hun omgeving en soms van professionals. Dit boek is een praktische gids voor jongeren om een weg te vinden in de wirwar van de professionele hulpverlening.

Ann-Sofie De Mey is oplossingsgericht psychotherapeut, opgeleid aan het Korzybski-instituut in Brugge. Ze werkt als psychotherapeut in het buitengewoon secundair onderwijs, type 2, en als eerstelijnspsycholoog in het samenwerkingsverband 1gezin1plan. Daarnaast houdt ze ook praktijk bij Cadans in Izegem.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.