Tussen de lakens

Seksuele ethiek in dynamisch en kwalitatief perspectief

Ilse Cornu

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Tussen de lakens

paperback/ gebrocheerd: € 40.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044137163, 372 blz., February 2020
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 2.4 (d) cm. Gewicht: 709 gram.

Uitgever: Maklu, Uitgever

beschrijving

Mensen ervaren liefdesrelaties en seksualiteit als een bevoorrechte weg naar een gelukkig en 'geslaagd', zinvol leven. Dit boek neemt deze zinzoektocht als rode draad: vanuit welke motivaties en maatschappelijke context maken mensen keuzes bij partnerrelaties en seksualiteit? Wat zijn hun diepste verlangens? Hoe worden die relaties getoetst? Wat houden die keuzes in voor hun leven? Hoe kunnen ze groeien in relaties en liefde?

Dit boek plaatst wegwijzers vanuit het christelijk personalisme. Dit model brengt op een verrassende manier concrete relationele en seksuele thema's in kaart en geeft er zinperspectief aan. Deze open en uitdagende benadering nodigt de lezer uit om zichzelf kritisch en geëngageerd te situeren op het veld van partnerrelaties en seksualiteit en er anderen in te begeleiden.

Ilse Cornu is theologe en doceert al meer dan twee decennia ethiek van partnerrelaties en seksualiteit aan het Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen (Odisee - Schaarbeek) en aan het Hoger Instituut voor Godsdienstwetenschappen van het bisdom Antwerpen. Ze is coördinator en vormingswerker bij vzw ZinVinding en eindredacteur bij MagaZijn (www.magazijn.community), het e-zine rond zijns- en zinvragen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.