Geloof en wetenschap

Een godsdienst-filosofische verkenning

Johan Temmerman

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Geloof en wetenschap

paperback/ gebrocheerd: € 24.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044137095, 255 blz., October 2019
Formaat: 24.1 (h) x 16.0 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 460 gram.

Uitgever: Maklu, Uitgever

beschrijving

De gelaagdheid van de verhouding tussen religie en wetenschap in de seculiere samenleving is complex. Tussen geloven en weten loopt een lange liaison; verschillende paradigma's en onderscheidingen ontstonden in de loop der eeuwen. Dit boek geeft onder meer een overzicht van de verschillende standpunten en wijst op het epistemologisch en methodologisch instrumentarium dat nodig is om de dialoog constructief te kunnen voeren.

De voornaamste ontwikkelingen en strekkingen komen aan bod, alsook inzichten uit de natuurlijke theologie en de cognitieve wetenschappen. Zowel vooraanstaande wetenschappers als filosofen die het maatschappelijke belang van de dialoog met religie ter harte nemen, komen aan het woord en geven hun visie op religie.

Dit boek is een must voor iedereen die interesse heeft in religieconflicten binnen de hedendaagse multiculturele en geseculariseerde samenleving. De auteur wil de dijken breken die geloof en wetenschap strak van elkaar scheiden en die elke dialoog tot een dovemansgesprek herleiden.

Johan Temmerman is hoogleraar religiestudies aan de Faculteit voor Theologie en Religiestudie (FPTR) te Brussel, waar hij tevens decaan is. Zijn specialisatie ligt op het vlak van de godsdienstfilosofie en het evolutionair-antropologisch perspectief op religie.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.