Een hek voor de buren

Succesvol grenzen stellen

Tine Meus; Karen Van den Broeck

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Een hek voor de buren

paperback/ gebrocheerd: € 23.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044136913, 116 blz., October 2019
Formaat: 21.9 (h) x 13.6 (b) x 1.3 (d) cm. Gewicht: 293 gram.

Uitgever: Maklu, Uitgever

beschrijving

Frank is nieuw in de buurt. Na zijn scheiding wil hij het liefst met rust gelaten worden en een muur om zich heen bouwen. Zijn enthousiaste buren zien het anders en komen te pas en te onpas bij hem op bezoek. Elke buur heeft zijn eigen problemen, ergernissen en uitdagingen - professioneel of privé. Dit leidt tot heel wat misverstanden en herkenbare situaties.

Dit boek vindt zijn oorsprong in de opleiding 'Assertiviteit en sociale vaardigheden' van SYNTRA Limburg. Cursisten presenteren er aan het einde op een creatieve manier hun leerpunten. Enkele deelnemers schreven samen een verhaal over het stellen van grenzen, over hun eigen worstelingen en hoe ze daar bewust mee omgingen.

Het was al lang een droom van Tine Meus om verhalen te schrijven, en deze eindproef legde de basis voor dit boek. Ze beschrijft situaties over grenzen aftasten, grenzen overschrijden, grenzen benoemen en grenzen respecteren. Karen Van den Broeck voegt aan elk hoofdstuk tips en inzichten toe, om zelf succesvol grenzen te leren stellen.

Een hek voor de buren is geschreven voor iedereen die wil opkomen voor zichzelf en zijn eigen grenzen en die van anderen wil respecteren.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.