Fasciatherapie: Sensomotorische rugschool

Paul Sercu; Viviane Wolfs

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Fasciatherapie: Sensomotorische rugschool

paperback/ gebrocheerd: € 19.90: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044136876, 132 blz., April 2019
Formaat: 24.0 (h) x 16.9 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 290 gram.

Uitgever: Maklu, Uitgever

beschrijving

Bij rugklachten wordt eerder de raad gegeven om te blijven bewegen dan te rusten. Maar wat wordt daar juist mee bedoeld? Moet je bewegen om je spierkracht te trainen of om je spieren te ontspannen, gezien bij pijn en/of bewegingsbeperking de spierspanning juist verhoogt? Of moet je eerder bewegen om de kwaliteit van de beweging te verbeteren? En wat met de coping, het omgaan met rugklachten? Wat te doen met de interpretatie van je rugklachten indien deze een belemmerende factor betekent in de revalidatie? En hoe kan je de angst om te bewegen transformeren in een vertrouwen tijdens het bewegen?

De sensomotorische rugschool, een innoverende vorm van bewegingseducatie binnen de kinesitherapie, richt zich in de eerste plaats naar het 'bewust' beleven van een gecoördineerde beweging, aangepast aan je innerlijke toestand en externe omstandigheden. Bewustwording van de beweging helpt immers om je bewegingskwaliteit te verbeteren alsook om je soms inadequate pijnbeleving of bewegingsangst te neutraliseren en om te vormen naar een pijnvrij en vertrouwensvol bewegen.

Paul Sercu's passie om mensen met rugklachten op weg te helpen heeft hem via kinesitherapie, osteopathie, fasciatherapie en somato-psychopedagogie gebracht tot expert in een multifactoriële aanpak van lichamelijke klachten. In deze benadering staat de persoon die lijdt centraal eerder dan de aandoening. Hij is gastdocent aan PXL Hasselt waar hij de somato-psychopadagogie onderwijst in een postgraduate cyclus. Hij is stichter en hoofddocent van het 'Fascia College', waar hij verantwoordelijk is voor de inhoud en wetenschappelijke ontwikkeling van deze benadering. Als assistent aan de Centre d'Etude et de Recherche Appliquée en Psychopédagogie perceptive ondersteunt hij wetenschappelijk onderzoek. Hij is actief lid in de Biotensegrity Interest Group, stichtend lid van de Axxon Belgian Clinical interest group fasciale kinesitherapie en lid van de fascia research society.

Viviane Wolfs is kinesitherapeute en fasciatherapeute. Haar interesse richt zich vooral naar de fenomenologische biomechanica en de bewegingsperceptie in het algemeen. Via fundamenteel wetenschappelijke lectuur en experience based verdiept ze zich verder in de materie. Viviane werkt in haar eigen praktijk waar mensen terecht kunnen met acute en chronische . Ze is ook actief in de de rugkliniek van het Jessa Ziekenhuis, Campus Salvator in Hasselt.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.