Grensverleggers

Over kwesties die ons verdelen

Danny Wildemeersch

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Grensverleggers

paperback/ gebrocheerd: € 32.90: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044136401, geïllustreerd, 296 blz., December 2018
Formaat: 24.2 (h) x 17.0 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 557 gram.

Uitgever: Maklu, Uitgever

beschrijving

Dit boek gaat over mensen die grenzen verleggen: pedagogen, ontwikkelingswerkers, architecten, antropologen, geografen, filosofen, sociaal werkers, kunstenaars, opbouwwerkers, actievoerders, leerkrachten en heel veel vrijwilligers die zich dagelijks inzetten voor een betere wereld. Moedige mensen die het niet nalaten zichzelf en hun omgeving in vraag te stellen, nieuwe horizonten te verkennen, grenzen te doorbreken. Mensen die uitnodigen tot kritisch denken over mens en samenleving en over onze gezamenlijke toekomst. In dit boek presenteert de auteur zijn evoluerende inzichten over opvoeding, vorming en onderwijs, maar ook over maatschappelijke uitdagingen zoals democratie, duurzaamheid en sociale rechtvaardigheid. Daarbij laat hij niet na ook zichzelf in vraag te stellen. Het resultaat is een bijdrage tot de visieontwikkeling binnen het vakgebied van de sociale pedagogiek, maar ook ruimer, in relatie tot kwesties die er toe doen.

Met voorwoord van Jan Masschelein.

Danny Wildemeersch is emeritus gewoon hoogleraar pedagogiek van de KU Leuven. Hij onderzocht vele jaren uiteenlopende praktijken van vorming in relatie tot maatschappelijke uitdagingen. Hij onderwees vele generaties pedagogen en sociale wetenschappers in Vlaanderen en Nederland en inspireert tot op heden vernieuwende educatieve praktijken in binnen- en buitenland.

Wildemeersch wandelt op zijn eigengereide pad, waardoor het boek leest als een kritische reflectie op de praxis die hij zelf - met anderen - uitbouwde.
Pascal Debruyne, Vluchtelingenwerk Vlaanderen, Uit de Marge

Danny Wildemeersch is een intellectuele duizendpoot die zijn lezers op onnavolgbare wijze gidst door een divers landschap van sociaal-culturele praktijken. Iedereen die wil bijdragen aan een goed samen leven zal veel inspiratie vinden in dit boek.
Joke Vandenabeele, Laboratorium Educatie en Samenleving, KU Leuven

Met dit boeiende en belangrijke boek geeft Danny Wildemeersch een aanzet tot leren over publieke kwesties die er toe doen, zoals armoede, ecologische uitdagingen, migratie, democratie en de toekomst van onze steden. De veelzijdigheid van de auteur staat garant voor een zeldzame combinatie van kritische wetenschap en praktische wijsheid.
Marcel Spierts, auteur van 'De stille krachten van de verzorgingsstaat'

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.