Het bruggesprek

Een opstap naar vormend onderwijs

Wilfried Luyten

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Het bruggesprek

paperback/ gebrocheerd: € 20.60: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044135978, geïllustreerd, 187 blz., January 2018
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 366 gram.

Uitgever: Garant - Uitgevers n.v.

beschrijving

Onderwijs maakt toekomst en heeft daarom de taak om leerlingen voor te bereiden op een samenleving die totaal onvoorspelbaar is en voortdurend verandert. Hoe doen leerkrachten dat?
Bruggesprekken kunnen een aanzet zijn om kinderen te leren naar zichzelf te kijken, om een beter zelfbeeld te ontwikkelen. Van daaruit kunnen ze stappen zetten naar anderen. De wereld stopt niet aan de eigen gemeente. Kinderen worden later burgers die hun verantwoordelijkheid opnemen en hun deel bijdragen om een betere wereld tot stand te brengen.
Bruggesprekken willen dat aanleren door het verbinden van gevoel, verstand en handelen, vroeger en nu, ik en anderen.
In het bruggesprek is de leerkracht naast deskundige ook mens. Soms vertelt de leerkracht uit eigen ervaringen, soms geeft hij een persoonlijke kijk of beleving. De leerkracht staat model als mens. Dit is onderwijs met een visie. Een delicate, maar wezenlijke opdracht. De vele voorbeelden in dit boek leren leerkrachten het bruggesprek stap voor stap in de klas toe te passen en hun onderwijs diepgaander en spannender te maken.
Dit boek is bedoeld voor leerkrachten uit het basisonderwijs, maar kan zeker ook gebruikt worden in het secundair onderwijs.

Over de auteur
Wilfried Luyten studeerde in Mechelen voor onderwijzer en volgde daarna pedagogiek in Leuven. Jarenlang leidde hij leerkrachten op voor het basisonderwijs. Nadien bouwde hij het Hoger Instituut voor Opvoedkunde Nieuwland uit, een driejarige opleiding die meesterschap nastreeft voor leerkrachten. Na zijn carrière als docent werkte hij als vrijwilliger in basisscholen in St.-Jans-Molenbeek en Mechelen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.